6.10.08

Новости! МЦ "Волонтер"






15 травня з 13-00 до 17-00 за адресою вул. М.Музики, 30 (структурний підрозділ ЦССДСМ) ГО МЦ „Волонтер” провела загальноміський «Круглий стіл» на тему «Студентське самоврядування та молодіжний рух в м.Севастополі. Проблеми. Шляхи вирішення. Перспективи».

«Круглий стіл» був проведений в рамках проекту «Студентське самоврядування та розширення прав та можливостей студентів в м.Севастополі», який реалізується ГО МЦ «Волонтер» при підтримці Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Севастопольських міських державних програм «Молодь Севастополя» та «Студент Севастополя».

В заході прийняли участь 24 особи:
- представники депутатського корпусу м.Севастополя (зам.голови Комісії з питань культури, молоді, туризма та спорту Гайдук А.Ю.);
- представники Севастопольської держадміністрації (начальник відділу по справам сім»ї, молоді та спорту Тімченко А.Г. та зав.сектором по роботі з НДО – Смірнова Т.В., зам.директора ЦССДСМ Козлова А.В.);
- керівкики севастопольських студентських громадських організацій «Студактив» та «Севастопольська студентська Рада»;
- керівники севастопольських молодіжних громадських організацій;
- представники Студентських Рад ВНЗ м.Севастополя;
- ведуча радіопрограми «Севастополь молдий» fm-радіо «101,5».

В ході «Круглого столу» були розглянуті питання:
1. Ситуація по створенню та діяльності органів студентського саморядування в вузах м.Севастополя.
2. Ситуація по міжвузівській взаємодії Студентських Рад та молодіжних організацій. Тенденції молодіжного руху в м.Севастополі.
3. «Кодекс Честі» студента.
4. Планування діяльності на наступний (2008 -2009) учбовий рік.

В ході проведення заходу учасники мали нагоду виказати присутнім свої бачення питань, якї інколи мали радикально протилежний напрямок та не завжди співпадали з баченнями державних структур.

По результатам «Круглого столу» учасниками було вирішено надати (від імені севастопольських студентських громадських організацій, севастопольських молодіжних громадських організацій, Студентських Рад ВНЗ м.Севастополя ) в міську державну Адміністрацію та міську Раду свої пропозиції що до вдосконалення розвитку молодіжного та студентського руху в м.Севастополі та більшої прозорості фінансування державних молодіжних міських програм.

Два учасники «Круглого столу» прийняли участь в «прямому єфірі» на СДТРК та на каналі fm-радіо «101,5» 19 травня 2008 р.



Благодаря постоянному развитию наша организация, находящаяся в г.Севастополе, своей деятельностью создает базу не только в регионе, но и Украине для содействия реализации социальной молодежной политики и демократического развития молодежи, а также участия ее в процессах принятия решения по вопросам, которые затрагивают молодежные сферы.